DRY NEEDLING


Triggerpisteet ovat usein erilaisten myofaskiaalisten kiputilojen aiheuttajia. Jopa 85% ihmisistä, joilla on kroonista kipua on myös myofaskiaalinen kipuoireisto. Dry Needling tarkoittaa triggerpisteiden hoitoa akupunktioneuloilla ja se pohjautuu osaltaan samanlaisiin vaikutusmekanismeihin kuin kiinalainen, traditionaalinen akupunktio, mutta Dry Needling ei ole akupunktiohoitoa. Dry Needling -hoito kohdistuu suoraan yksittäisiin triggerpisteisiin toisin kuin perinteisessä akupunktiohoidossa, jossa hoidetaan meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä. Maailmalla Dry Needling -hoito on laajalti käytössä oleva kivunhoitomenetelmä ja se on todettu erittäin tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi tavaksi hoitaa pehmytkudoksissa olevia triggerpisteitä.

Dry Needling -hoito perustuu länsimaiseen neuroanatomiaan, erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistöön ja hermojärjestelmään liittyviin tieteellisiin tutkimuksiin. Triggerpisteiden hoitaminen akupunktioneuloilla saadaan kohdistettua tarkasti kipualueeseen, vaikka se se olisi syvällä ja muiden lihasten alla. Dry Needling -hoidolla on mahdollista poistaa vuosia ollut kipu, jos kivun taustalla on on triggerpisteen aiheuttama kipuoireisto. 

Dry Needling-hoidolla pyritään ”sammuttamaan” herkistynyt triggerpiste. Neulan osuessa triggerpisteeseen on mahdollista saada aikaan paikallinen lihasnykäys, jota kutsutaan englanniksi nimellä” local twitch response”. Lihasnykäys mahdollistaa kipuoireiston katkaisemisen nopeasti ja tehokkaasti, kun kehon omat paranemisprosessit käynnistyvät. Hoidossa käytetään tavallisia akupunktioneuloja eikä eikä siinä injektoida kehoon mitään aineita, jonka takia hoidosta käytetään nimitystä “Dry Needling”.

Huomioi myös, että hoidon jälkeen hoidetulla alueella tai mahdollisella heijastealueella voi olla kipua jopa 3 - 4 päivää. Myös mustelmat ovat hyvin tavallisia sivuoireita. 

Dry Needling - hoito ei kuitenkaan sovi kaikille. Tietysti jos podet neulakammoa, niin hoidan halutessasi aktivoituneet triggerpisteen sormin. Muita kontraindikaaitoita on mm. lymfaattinen turvotus, verenvuototaudit, vahingoittunut immuunijärjestelmä, diabetes, epilepsia ja erilaiset lääkitykset. Ennen hoitoa tarkistan aina sen sopivuuden sinulle. Lapset alle 18-vuotiaat vanhemman luvalla.

Dry Needling on erinomainen hoito esimerkiksi seuraaviin vaivoihin:

  • niska- ja hartiavaivat
  • alaselän kipu, johon liittyy heijaste pakaran/alaselän alueelle
  • lonkkanivelen kipu
  • polvikipu
  • säären alueen lihasaitiosyndrooma (penikkatauti)
  • tenniskyynärpää