TRIGGERPISTEHOITO


Triggerpisteiden hoito / -hieronta voidaan tehdä omana kokonaisuutena, mutta usein yhdistän sen asiakkaan luvalla kokonaisvaltaiseen hoitotapahtumaan, kun huomaan hänen sitä tarvitsevan. Triggerpisteitä on hyvä käsitellä yhdellä kertaa 3 - 6 muutaman kerran viikon välein.

Myofaskiaalinen (eli triggerpisteiden aiheuttama) kipu on jatkuvaa ja syvää. Se on yleensä jomottavaa ja vähän epämääräistä - sitä voi olla vaikea paikallistaa, mutta se ei kuitenkaan yleensä ole kovaa. Jos tunnet näitä oireita ja olet ehkä altistunut seuraaville tekijöille: lihasten jatkuvaan kuormitukseen, huonoon ergonomiaan / ryhtivirheisiin, vetoon / kylmään tai sinulla kenties on kenties stressiä, lihastasapainon häiriöitä tai yliliikkuvat nivelet, tästä hoidosta hyvinkin voisi olla sinulle apua. Hoidon jälkeen on tärkeä muistaa, että saatat tuntea kipua hoidettavassa kohdassa (myöskin verenpurkautumat mahdollisia) jonkin aikaa, mutta tulehduskipulääkkeiden käyttö on ehdottomasti kielletty, myöskin kylmägeelin käyttö on pannassa. Parasetamolia (esim. Panadolia) voit ottaa.

Niinkuin muissakin hieronnoissa, niin tässäkin on olevassa nk. kontraindikaatioita eli milloin ei tätä hierontaa saa vastaanottaa. Näitä ovat akuutti tulehdus, veren ohennuslääkkeet (esim. Marevan käyttö), kuume tai verenpurkautumat ihossa. Myöskään raskaana oleville eikä lapsiasiakkaille tätä hoitoa suositella.

Huomioitavaa triggerpistehieronnan jälkeen:

  • 10 minuutin jälkeen paikallinen arkuus voi lisääntyä
  • 10 - 24h hoidosta kipu huipussaan (inflammaation huippu)
  • 24 - 48h inflammatorinen reaktio loppuu ja oireilu sen mukana

Eli toisin sanoen kyseessä ei ole varsinaisesti rentouttava hieronta, vaan parantava sellainen...

Tutustu myös Dry Needling -hoitoon