PURENTALIHASTEN HIERONTA


On arvioitu, että jopa puolet suomalaisista kärsii purentatoimintahäiriöiden aiheuttamista oireista. Pään-, leukojen- ja kasvojenalueen kiputiloja ja väsymisoireita saattavat aiheuttaa kiireinen elämäntyyli ja lisääntynyt stressi. Oireet voivat levitä myös niska-hartiaseutuun saakka. Lisäksi oireina saattaa olla korvasärkyä ja korvien soimista (tinnitusta). Aamulla tuntuva niskan jäykkyys ja leukojen väsymys saattavat aiheutua yöllisestä hampaiden puremisesta. Narskuttaminen (bruksismi) aiheuttaa hampaiden voimakasta kulumista, mitä hammaslääkärit hoitavat mm. purennan hionnalla ja valmistamalla asiakkaalle yksilöllisen yöllä suussa pidettävän purentakiskon.


Purentaongelmiin voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja niitä voidaan hoitaa jo aikaisessa vaiheessa ennen hammaslääkärin hoitoa tasapainottamalla purentalihasten ja leukojen toimintaa. Purentafysiologisen hoidon tavoitteina ovat kipujen vähentäminen, lihaksiin ja niveliin kohdistuvan kuormituksen vähentäminen ja normaalin toiminnan palauttaminen.


Hoidossa käsitellään hieromalla purentalihakset ulkoisesti ja suun sisäpuolelta. Lisäksi hoitoon kuuluu niskahartiaseudun, suunpohjan, pään ja kasvojen hierontaa sekä tarvittaessa leukanivelen käsittely. Paras tulos saavutetaan 3 - 5 hoitokerralla. Dry Needling-hoitoa voidaan myös käyttää osana purentalihasten hierontaa. Halutessasi sinulle annetaan lisäksi kotona tehtäviä harjoitteita.